wix editor

Zakelijk nieuws maakt deel uit van de algemene bedrijfsjournalistiek die de zakelijke, financiële en economische activiteiten en ontwikkelingen die in diverse samenlevingen over de hele wereld plaatsvinden, volgt, rapporteert, interpreteert en behandelt. Dergelijke onderwerpen bestrijken het hele spectrum van zakelijke activiteiten, van onderzoek en uitvinding tot verkoop en marketing tot fusies en overnames en overheids- en burgerprogrammas. Terwijl nieuws en functies over het bedrijfsleven van essentieel belang zijn voor mensen uit het bedrijfsleven om te begrijpen en op de hoogte te blijven van zakelijke gebeurtenissen, kunnen ze ook worden gebruikt als een belangrijk instrument om bedrijven te helpen bij het veiligstellen van nieuwe zakelijke leningen en andere vormen van kapitaal. Hieronder vallen ook bedrijfsadviesbureaus die bedrijven helpen bij het ontwikkelen en verzilveren van kansen.

business newsbusiness news

Business news maakt deel uit van de algemene bedrijfsjournalistiek die de zakelijke, financiële en economische activiteiten en ontwikkelingen volgt, rapporteert, interpreteert en behandelt die plaatsvinden in diverse samenlevingen over de hele wereld. Dergelijke onderwerpen bestrijken het hele spectrum van zakelijke activiteiten, van onderzoek en uitvinding tot verkoop en marketing tot fusies en overnames tot overheids- en burgerprogrammas. Terwijl nieuws en functies over het bedrijfsleven van essentieel belang zijn voor mensen uit het bedrijfsleven om te begrijpen en op de hoogte te blijven van zakelijke gebeurtenissen, kunnen ze ook worden gebruikt als een belangrijk instrument om bedrijven te helpen bij het veiligstellen van nieuwe zakelijke leningen en andere vormen van kapitaal. Hiertoe behoren ook bedrijfsadviesbureaus die bedrijven helpen kansen te ontwikkelen en te verzilveren.

Een goed voorbeeld van een website voor zakelijk nieuws is The Wall Street Journal, die wordt beschouwd als een van de meest betrouwbare zakelijke dagbladen ter wereld. Het is een in de Verenigde Staten gevestigde zakenkrant en de homepage wordt zowel gepubliceerd als verspreid via telegramdiensten. Als onderdeel van de activiteit van de business nieuws website, publiceert deze site een business sectie, die grotendeels is gewijd aan zakelijk nieuws. Het heeft speciale feature secties ontwikkeld over de verschillende sectoren in het bedrijfsleven. Als zodanig biedt de Wall Street Journal de link naar verhalen en informatie over de sectoren in veel meer diepgang dan enig ander zakelijk mediakanaal.

Naast de Wall Street Journal zijn er nog andere prominente zakelijke nieuwssites die bedrijfsgerelateerde inhoud publiceren, waaronder de Financial Times (editie Londen) en de International Herald Tribune (editie India). De meeste van deze publicaties hebben specifieke inhoud over financiën, het bedrijfsleven en de economie. De Financial Times streeft naar evenwichtige scorekaarten, met onder meer maatregelen inzake efficiëntie en doeltreffendheid in het bedrijfsleven, overheidsuitgaven en het effect van de wereldwijde kredietcrisis op verschillende economieën in de wereld. De International Herald Tribune concentreert zich op zakelijk nieuws, reportages en analyses uit India en Azië. Het publiceert ook een internationaal gerenommeerde business portal - de India Wall - waarmee bedrijven gratis artikelen en fotos kunnen plaatsen en zakelijke leads kunnen werven via hun eigen portals.

Sources for this article: